През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее

...
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква през уикенда

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до най-вече ясно. Вятърът ще отслабва и в множеството региони ще стихне, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Сутринта ще е студено с минимални температури сред минус 3° и 2°, по морския бряг до 5-6°, в София - към минус 2°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.
Утре ще е най-вече слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че превалявания не се чакат. След обяд ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 7°.
Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще е раздрана, по-значителна над югозападните региони. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 3°.
В неделя и понеделник ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър и с него ще става студено. Ще бъде облачно. В неделя в следобедните часове и през нощта против понеделник тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - сняг. В понеделник превалявания ще има и в Източна България, повече по количество ще са в югоизточните региони. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 3° и 8°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР