През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е

...
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков предупреди за рязък обрат във времето до часове

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е раздрана до най-вече ясно. Това заяви за „ “ дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. До сутринта в обособени източни региони ще се образува ниска облачност или мъгла.

Почти безшумно с минимални температури сред 12° и 17°.

В петък ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Южна България и на обособени места там ще превали слаб дъжд. С до сдържан вятър от изток-североизток ще прониква студен въздух. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 24° и 29°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На обособени места в южните региони е допустимо едва да превали. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха - 23-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На обособени места в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 – към 12°

В събота ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните в множеството места ще бъдат сред 20° и 25.

Повече облачност ще има преди обяд над Западна България, съвсем без превалявания, след обяд ще намалее до слънчево; на изток ще бъде най-вече слънчево.

В неделя и понеделник вятърът от изток-североизток ще е слаб. Над източните региони ще има забележителна ниска облачност, без валежи; на запад ще бъде най-вече слънчево. Ще се намалят и минималните температури: ще бъдат най-вече сред между 9° и 14° и ще останат такива и през идващите дни.

В понеделник ще стартира стопляне, ще се покачват основно дневните температури.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР