През нощта облачността над по-голямата част от България ще намалее

...
През нощта облачността над по-голямата част от България ще намалее
Коментари Харесай

Синоптици с ведра прогноза: Идва затопляне, очакват ни слънчеви дни

През нощта облачността над по-голямата част от България ще намалее до ясно време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Значителна ще се задържи облачността над югоизточните региони, където тук-там ще има валежи от дъжд, в Странджа - от сняг. Северният вятър в Източна България ще стартира да отслабва. Атмосферното налягане постепенно ще се намалява, само че ще остане доста по-високо от междинното за месеца.
Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 6° и минус 1°, в София - минус 5°.
Утре ще бъде слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни региони, където към момента са вероятни валежи от дъжд. Вятърът от север в Източна България ще отслабне. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 6°.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд на юг от Бургас. Там ще превали дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че денем последователно ще отслабва.  
Над планините ще бъде слънчево. Само над Странджа преди обяд ще има забележителна облачност, не е изключено да превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра – към минус 5°.    
В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще се образува краткотрайна мъгла. В Дунавската низина ще се усили северозападният вятър. Ще се затопли още и преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 8° и 13°. Привечер от северозапад облачността ще стартира да се усилва. 
В петък с сдържан и мощен северозападен вятър ще премине бърз леден атмосферен фронт. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР