През нощта облачността бе разкъсана, на изток – предимно значителна.

...
През нощта облачността бе разкъсана, на изток – предимно значителна.
Коментари Харесай

Синоптиците с мрачни новини, понеделник носи студ и дъжд

През нощта облачността бе раздрана, на изток – най-вече забележителна. През деня ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 5° и 10°. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев.
В понеделник облачността ще се усилва и вплътнява и след обяд към този момент ще е забележителна. Привечер от запад ще стартират слаби превалявания от дъжд, до среднощ ще завали тук-там и в Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, сдържан до мощен и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са от 13 – 15° в Северозападна България до 19 – 21° тук-там в Горнотракийската равнина. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието облачността ще е забележителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без превалявания. Ще духа слаб, след пладне - до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16° и 19°. Вълнението на морето е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.
Над планините облачността ще е забележителна и след обяд в масивите от Западна България, а до среднощ и в Централна ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра от слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.
Във вторник преваляванията ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили, повече в източната половина от страната. Застудяването ще продължи и денем температурите ще се намаляват. По високите полета на Западна България, в Предбалкана, в североизточните региони дъждът ще премине в сняг. В останалите региони ще вали дъжд. Валежите краткотрайно ще са интензивни, има нараснала възможност тук-там да са обилни.
До сутринта в сряда в множеството региони преваляванията ще спрат и в сряда единствено на обособени места в крайните югоизточни региони към момента е допустимо едва да превалява. Вятърът ще отслабне, облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее. Сутринта ще е по-студено, дневните температури едва ще се покачат.
В четвъртък още веднъж бързо ще се заоблачи и към края на деня в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от югоизток и температурите още ще се покачат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР