През нощта над Западна България ще бъде ясно, а облачността

...
През нощта над Западна България ще бъде ясно, а облачността
Коментари Харесай

Затопляне ли? НИМХ: Идея си нямате какво предстои

През нощта над Западна България ще бъде ясно, а облачността и над Източна ще се раздра и намалее. Ще е съвсем безшумно. Сутринта ще остане студено с минимални температури сред минус 9° и минус 4°, малко по-високи по Черноморието и около Дунав. Утре ще е най-вече слънчево, съобщи Пловдив24.

По-значителни, краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Дневните температури още ще се покачат и преобладаващите оптимални ще са сред 6° и 11°.

Във вторник ще доминира слънчево време. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, а оптималните - сред 8° и 13°. От северозапад ще стартира нарастване на облачността, изначало висока, което през нощта против сряда ще обхване цялата страна. В сряда ще е облачно, на доста места от запад на изток ще превали дъжд.

Вятърът ще е слаб със западна съставния елемент, в доста региони краткотрайно ще стихва, по-късно денем в сряда ще се ориентира от североизток и с него ще стартира да нахлува леден въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.

Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - в по-голямата част от страната ще са без основна смяна. През идващите дни ще е студено, прохладно и най-вече облачно, ще има и слаби превалявания от сняг, на повече места в четвъртък. Температурите ще се намалят доста и през почивните дни минималните ще са сред минус 8° и минус 3°, а оптималните - сред 0° и 5°. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР