През нощта над централните и източните райони от страната облачността

...
През нощта над централните и източните райони от страната облачността
Коментари Харесай

Валежите спират утре

През нощта над централните и източните региони от страната облачността към момента ще е забележителна и ще превалява, допустимо е и да прегърми. До сутринта преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира и понижава.

Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина – до мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 21° и 26°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане ще по-ниско от междинното за месец септември и ще продължи да се намалява.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има в утринните часове, само че още преди обяд ще се раздра и намалее. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – до плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-27°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, по здрач ще се усилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР