През нощта над страната ще бъде с разкъсана висока облачност.

...
През нощта над страната ще бъде с разкъсана висока облачност.
Коментари Харесай

Синоптик обеща слънце, но и гръмотевици в неделя, ще вали в

През нощта над страната ще бъде с раздрана висока облачност. Утре ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове над планинските региони от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места, основно в планините ще превали и прегърми. 

Ще духа до сдържан югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър. Температурите ще продължат да се покачват и оптималните ще бъдат сред 25° и 30°, в София към 26°. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Блиц.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца. През деня едва ще се намали. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има раздрана висока облачност, в следобедните часове купеста и на обособени честа в Западна Стара планина и в Рила ще превали и прегърми. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще останат високи. Над Западна България в следобедните часове и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки. През идващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива.

Във вторник от запад на изток ще премине атмосферно разстройване. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до сдържан. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

В сряда вероятността за превалявания е дребна, ще е съвсем безшумно, с повече слънце.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР