През нощта над страната ще бъде предимно ясно. Ще духа

...
През нощта над страната ще бъде предимно ясно. Ще духа
Коментари Харесай

Вижте прогнозата за времето през следващите дни

През нощта над страната ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб, тук-там в Източна България и по северните скатове на планините сдържан до мощен южен вятър. Минималните температури ще бъдат в доста необятни граници, от 6-7° в обособени котловини до 19° тук-там в Западния Предбалкан, в София - към 13°.
Утре през страната ще премине леден атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Северна България до мощен и с него ще стартира да се почиства атмосферата от сахарския прахуляк. В Югоизточна България към момента ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там след обяд и през нощта против сряда ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° тук-там в западните региони до 28°-29° в Югоизточна България, в София - към 21°.
В планините ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който денем малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 8° и денем ще се намалява.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към края на деня и през нощта против сряда и на обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, който ще се усили и ще стартира да се ориентира от северозапад, по-късно денем и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В сряда вятърът ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от юг. Ще бъде най-вече слънчево. Температурите в цялата страна ще се намалят и минималните ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 18° и 23°.
В четвъртък вятърът още веднъж ще се обърне от северозапад и ще се усили. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, на обособени места ще превали. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР