През нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде

...
През нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде
Коментари Харесай

Температурите бавно тръгват нагоре, времето ще бъде предимно слънчево

През нощта над по-голямата част от страната към този момент ще бъде без превалявания. Само над източните и най-много над североизточните региони ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, които до сутринта ще спрат. Утре времето ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над североизточните региони. Почти без дъжд.

Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 26° и 31°, в София към 25°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще стане по-високо от междинното за август. Над Черноморието ще има променлива облачност.

По северното крайбрежие преди обяд не е изключено да превали. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-29°.

Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан до мощен северен, а по най-високите елементи на Рила и Пирин североизточен вятър.

По-късно денем вятърът над масивите от Западна България ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 22°, на 2000 метра – към 14°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в сряда и четвъртък, когато на обособени места ще превали за малко. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб.

Температурите постепенно ще се покачват и в четвъртък оптималните ще са сред 30° и 35°.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР