През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно.

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно.
Коментари Харесай

НИМХ: Циганското лято свършва

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно. След среднощ тук-там в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав още веднъж ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Утре в множеството региони ще е слънчево. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се усъвършенства. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, оптималните - сред 19 и 24 градуса, по-ниски в регионите с по-трайна мъгла.

Над Черноморието преди обяд тук-там ще доминира облачно и мъгливо време. Около и след обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури 17-20 градуса. Температурата на морската вода е към 20 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца, само че ще стартира постепенно да се намалява.

В началото на идната седмица към момента основна смяна на времето не се чака. Ще остане топло за сезона, в множеството региони - и слънчево, единствено на обособени места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след среднощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. В Дунавската низина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната - раздрана висока облачност. Максималните температури ще са над 20 градуса, утринните ще са без особена смяна. През нощта против сряда облачността ще се усили, а вятърът на всички места ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще стартира да нахлува леден въздух.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР