През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

НИМХ: Максималните температури утре ще са между 20° и 25°

През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, с краткотрайни нараствания на облачността над Източна България

Това заяви задежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. В югоизточните региони ще има и валежи от дъжд. Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в София към 8°. Утре ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, основно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 20° и 25°, в София към 20°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над крайните южни региони, където ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 19° и 24°. Температурата на морската вода е 9 -12°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа сдържан северозападен вятър, по най-високите елементи на Рила и Пирин – към момента югозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 7°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР