През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Синоптик с предупреждение: На места България замръзва

През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. До сутринта на доста места в низините и котловините още веднъж ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В множеството региони ще е безшумно, в североизточните ще духа сдържан северен вятър.

Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°. Утре над Южна България ще доминира слънчево време, до момента в който над Северна облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб сняг, а мъглите в равнинната част ще са трайни.

В източните региони ще духа слаб северен, в Дунавската низина - слаб източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2° тук-там в северните до 8-10° в крайните югозападни региони. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Това заяви дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ),

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и на обособени места в северните региони ще превали слаб сняг. Над южните региони ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максимални температури сред 3° и 6°.

Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд от запад ще стартира нарастване на високата облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

През идващите дни от юг-югозапад над страната ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачват, изначало дневните.

По-съществено ще е стоплянето в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е сдържан.

В петък и събота оптималните там ще са до към 15°, а в западната и централната част на Дунавската низина, където вятърът ще е слаб, а облачността - забележителна, ще остават близки до нулата.

Над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, само че ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. На обособени места, основно в Югозападна България, ще превалява дъжд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР