През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Още два дни жеги, после ново рязко захлаждане

През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. Над Североизточна България ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали. Утре ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Източна България и планинските региони, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще е съвсем безшумно. Температурите ще се покачат, тук-там в низините и равнините ще е горещо. Максималните ще са сред 31° и 36°. 

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По високите елементи и билата, вятърът ще е сдържан от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 25°, на 2000 метра – към 18°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 22.07.2018 слънцето ще изгрее в 06:08 часа и ще залезе в 20:57 часа. Продължителност на деня 14:49 часа. На 22.07.2018 луната ще изгрее в 16:29 часа и ще залезе в 02:07 часа. Осветеност на диска в 0h UT 72 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

През идната седмица още веднъж на доста места в страната ще вали дъжд, съпроводен и от гръмотевични стихии. Има условия за краткотрайно интензивни феномени, обилни по количество превалявания, вероятни са и градушки. От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне относително по-хладен въздух. Температурите ще се намалят и ще се откри хладно за интервала време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР