През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно
Коментари Харесай

Живакът удря 30 градуса

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и съвсем безшумно. По-значителни нараствания на облачността, междинна и висока, ще има над североизточните региони, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за Българска телеграфна агенция. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 6°.

Утре над страната ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността преди обяд над източните, а след обяд над планинските региони и там ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, по-ниски по Черноморието, в София - към 22°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, преди обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°.

Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 7°.

В четвъртък и петък със слаб, най-вече южен вятър температурите бързо ще се покачат и през втория ден тук-там в низините ще доближават и надвишават 30°. Времето ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, по-значителна над планините.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР