През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно,

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно,
Коментари Харесай

Вижте дали ще се радваме на февруарска пролет и през уикенда

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, над Западна България с раздрана висока облачност. В източните региони и северно от планините ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще е безшумно. В утринните часове тук-там в равнините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, в котловините - към и под нулата, в София - към 0°.
Утре от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа до сдържан, в източните региони и северно от планините - краткотрайно мощен югозападен вятър. Топло време с оптимални температури сред 17° и 22°, в София - към 17°.
Над планините облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 m към 12°, 2000 m - към 4°.
По Черноморието облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури сред 14° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В неделя ще се задържи относително топло, само че най-вече облачно. На места, основно в Южна България, ще има превалявания, обилни по количество ще са в Рило-Родопската област. Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните региони и покрай северните планински скатове до мощен. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - 13°-18°. В понеделник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд на повече места в страната; остава с нараснала възможност за обилни количества на преваляванията в крайните южни региони. Вятърът ще отслабне до сдържан. Дневните температури ще се намалят още.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР