През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее
Коментари Харесай

Работната седмица започва с валежи и гръмотевици

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече ясно. По-значителна ще се задържи над Северозападна България, където на обособени места ще превали дъжд.
 iStock/Getty Images
Минималните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за април - още ще се намали, към края на деня от запад ще стартира да се покачва.
 

Във вторник въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там от запад на изток, по прекосяването на леден атмосферен фронт, ще превали временен дъжд с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в Централна Северна България. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.
 /ThinkStock/Getty Images-->
Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса, тук-там в Източна България до 25-26 градуса. Привечер от запад ще стартира развой на скъсване и понижение на облачността.
 
В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа мощен, по най-високите върхове плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските елементи ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 14 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
 iStock/Getty Images
По Черноморието ще духа до сдържан югозападен вятър , който вечерта ще се ориентира от запад. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Максималните температури на въздуха ще са сред 18-24 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  1/9  2/9  3/9  4/9  5/9  6/9  7/9  8/9  9/9 В сряда и четвъртък облачността ще е променлива , през втория ден по-често забележителна. Ще има и краткотрайни превалявания , в сряда на обособени, в четвъртък - на повече места в страната. Вятърът ще е от запад-северозапад, най-вече сдържан, в сряда в Дунавската низина и краткотрайно мощен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5 и 10 градуса, оптималните - най-вече сред 20 и 25 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР