През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Вторник преди обяд ще е слънчево, следобед-валежи

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, а до среднощ ще има валежи с гръмотевици. Това заяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Преди обяд ще е най-вече слънчево, само че след обяд и до среднощ, основно в Западна България, още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са сред 23° и 28°.

По Черноморието преди обяд тук-там ще е с ниска облачност, която бързо ще се раздра и ще се откри най-вече слънчево време.

Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 18°-23°.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°.

В сряда следобедни валежи ще има тук-там. Температурите едва ще се покачат – в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР