През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Продължават да се редуват слънце и дъжд

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, а до среднощ ще има валежи с гръмотевици.

Преди обяд ще е най-вече слънчево, само че след обяд и до среднощ, основно в Западна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-севереизток. Максималните температури ще са сред 23 и 28 градуса.

По Черноморието преди обяд тук-там ще е с ниска облачност, която бързо ще се раздра и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18-21 градуса. Температурата на морската вода е 18-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България. Ще духа слаб до сдържан най-вече южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15, на 2000 метра - към 8 градуса.

В сряда следобедни валежи ще има тук-там, основно в Западна България. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Температурите едва ще се покачат - в по-голямата част от страната ще са сред 25 и 30 градуса.

В четвъртък (24 май) нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични стихии и местни превалявания, има условия и за градушки.

Явленията ще са основно в югозападната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България и ще се усили. Максималните температури ще се задържат към и малко по-високи от нормалните за втората половина на май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР