През нощта над по-голямата част от страната облачността бе значителна.

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността бе значителна.
Коментари Харесай

Синоптикът Боряна Маркова обяви идат ли нови природни аномалии и какво ни чака ден след потопа, удавил София!

През нощта над по-голямата част от страната облачността бе забележителна. Краткотрайни превалявания с гръмотевици през днешния ден ще има тук-там в Западна и Централна България. Това заяви Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представена от Фокус.

Над София е ужасно! Пороен дъжд, съпроводен със светкавици и гръмотевици удари столицата (СНИМКИ)

Днес преваляванията последователно ще отслабват и стопират, най-късно - в западните планински региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 26°.

Гръмотевична стихия паникьоса софиянци! Положението е апокалиптично! Такова знамение от дълго време не е имало, Българска национална телевизия спря излъчването на Световното (СНИМКИ/ВИДЕО)

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Столицата е под вода след мощната гръмотевична стихия и проливен дъжд! Шахта мазета посред града, мол бе в спешно състояние (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии, които до края на деня ще отслабнат и спрат. Ще духа сдържан, по билата краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 19°, на 2000 метра – към 12°.

Воден апокалипсис сковава София: Молове, метростанции и подлези протекоха, а на бул. " Патриарх Евтимий " е нещо невиждано! Зрелищни ВИДЕА и СНИМКИ

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

Ексклузивно в БЛИЦ! Ужас на Околовръстното шосе в София, коли потъват... (СНИМКИ)

В сряда ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще се образува мъгла. След обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 27° и 32°.

Само в БЛИЦ! Огромна тайнственост изуми софиянци след потопа, удавил града (ВИДЕО)

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Късно след обяд над Северна България и планинските региони ще се развие купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми.

В петък под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни. Очакват се градушки. Повече слънчеви часове и с по-високи температури ще бъде в Източна България. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в източните региони северен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще стартират да се намаляват.

К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР