През нощта на понеделник срещу вторник от запад на изток

...
През нощта на понеделник срещу вторник от запад на изток
Коментари Харесай

Синоптикът Боряна Маркова обеща слънце във вторник сутрин, но следобед ни чака нещо крайно неприятно!

През нощта на понеделник против вторник от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността. В утринните часове тук-там в низините и по Черноморието ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност, които до обяд ще се разсеят и денем ще е най-вече слънчево. Привечер от запад още веднъж ще се заоблачи. Ще духа слаб най-вече източен вятър. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са от 8° до 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Боряна Маркова.

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е близо до междинното за февруари. По Черноморието ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, след обяд до сдържан от изток-югоизток. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините ще доминира слънчево време. Привечер от запад облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

Максималната температурата на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра минус 2°. В средата на седмицата ще бъде относително топло. Облачността ще е променлива, ще има и валежи, на повече места през нощта против четвъртък. В сряда вятърът от юг-югоизток ще се усили, повече в Източна България, в четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан. В петък вероятността за превалявания е дребна, вятърът ще отслабне.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР