През нощта на много места в низините и котловините, където

...
През нощта на много места в низините и котловините, където
Коментари Харесай

НИМХ предупреди: Идва пълен обрат на времето до броени часове!

През нощта на доста места в низините и котловините, където ще е съвсем безшумно, ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Главно в източните региони ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югозапад.

Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев, съобщи Блиц.

Топло с минимални температури най-вече сред 5° и 10°, в София - към 5°. 

В събота видимостта ще се усъвършенства, само че облачността ще остане забележителна. Преди обяд тук-там в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта против неделя в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 12°.

Атмосферното налягане ще се покачва и до вечерта ще е доста по-високо от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

В утринните часове тук-там по Черноморието видимостта ще е понижена. През деня облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър, по здрач и през нощта против неделя ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 1 мин. Луната в София и изгрява в 0 ч. и 47 мин. и залязва в 13 ч. и 14 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР