През нощта на места в Южна България все още ще

...
През нощта на места в Южна България все още ще
Коментари Харесай

Ниски температури ни очакват и през следващите дни

През нощта тук-там в Южна България към момента ще превалява сняг, само че преваляванията ще стопират, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
От север облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан северен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 8°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е доста по-високо от междинното.
Утре сутринта на обособени места в Рило-Родопската област към момента ще превалява слаб сняг, само че до обед облачността и там ще се раздра и ще намалее и над по-голямата част от страната денем ще е най-вече слънчево. Ще продължи да духа до сдържан вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°.
Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. По-значителна ще е облачността в утринните часове по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, в южните региони – краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е сред 5° и 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
В утринните часове над планините от Южна България облачността към момента ще е забележителна, на обособени места с валежи от сняг. Около и следобяд в множеството региони ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – към минус 2°, на 2000 метра – към минус 9°.
В понеделник времето ще бъде най-вече слънчево, съвсем безшумно или със слаб североизточен вятър. Предиобед тук-там в низините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност.  Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан. Облачността ще се усили и на обособени места ще превали слаб сняг. Температурите ще се задържат без основна смяна, минималните - сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред 0° и 5°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР