През нощта на места в Северна България и планинските райони

...
През нощта на места в Северна България и планинските райони
Коментари Харесай

Времето се разваля, чака ни дъждовна седмица

През нощта тук-там в Северна България и планинските региони ще превали и прегърми.

В утринните часове над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево и топло. Над Северна България още преди обяд, а над Южна - по-късно денем, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще има и градушки.  Максималните температури ще са сред 28 и 33 градуса, в София към 28 градуса. През нощта против вторник преваляванията ще продължат, в Източните Родопи ще са обилни, добавя канал3.
 
Над Черноморието към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.

Във вторник на доста места в страната ще вали дъжд, съпроводен и от гръмотевични стихии. Най-голяма е вероятността за интензивни феномени и обилни по количество превалявания тук-там в Северна България и източната част на Родопската област.  Ще има и градушки. Количествата на преваляванията ще надвишават 25-30 м/кв.м., в обособени региони на Родопите - над 50-60 л/кв.м. От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне относително студен въздух. Температурите ще се намалят, най-съществено във вторник, когато оптималните ще са сред 23 и 28 градуса. В сряда ще има и слънчеви часове, основно преди обяд; температурите едва ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните за края на юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР