През нощта на места, главно в североизточната половина от страната,

...
През нощта на места, главно в североизточната половина от страната,
Коментари Харесай

Утре температури до 38 градуса, възможни са кратки дъждове с гръмотевични бури

През нощта тук-там, основно в североизточната половина от страната, ще има краткотрайни нараствания на облачността, краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Утре ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските и източните региони, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, София - към 33°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са 28°-33°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 18°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде слънчево. В понеделник вятърът ще отслабне, а във вторник вятърът ще се ориентира от югозапад и с него температурите бързо ще се покачат, в низините оптималните ще са към 40°. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР