През нощта на 6 ноември руските войски са атакували Украйна

...
През нощта на 6 ноември руските войски са атакували Украйна
Коментари Харесай

Масирана атака над Украйна: Одеса е ударена с Искандер-М и Оникс

През нощта на 6 ноември съветските войски са атакували Украйна с разнообразни оръжия. Те са употребявали по-специално балистика, " Оникс " и атакуващи дронове от вида " Шахид ", като са нанесли удар над Одеса с ракета " Искандер-М ". Това е съобщила ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Наталия Хуменюк, предава украинският Канал 24, представен от " Фокус ".

" През нощта имаше нахлуване с потребление на разнообразни оръжия, врагът употребява и балистика - " Искандер-М " над Одеса и " Оникс ", който се озова в историческата част на града. Приоритетът на врага е пристанищната инфраструктура, тя се намира близо. Ракетата не е поразила пристанището, а е попаднала наоколо, заради което има жертви и вреди по гражданската инфраструктура ", е отбелязала Наталия Хуменюк.

Според данните посочени от Хуменюк, през нощта над Одеса са били свалени 15 дрона.

По данни на украинското разузнаване руснаците имат в ресурс към 870 високоточни стратегически ракети, които могат да поразяват цели на разстояние над 350 км, написа РБК-Украина. Според представителя на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки става въпрос за към 165 ракети " Калибър ", 160 Х-101, Х-555 и Х-55, към 290 единици " Искандер-М " и " Искандер-К ", 80 " Кинжал " и 150 ракети Х-22/Х-32.

Това са почти същите индикатори като предходната година, което демонстрира, че Русия е съумяла да провежда производството на ракети и да го поддържа на равнище, задоволително за струпване на стратегически ресурси.

Според Киев съветските сили се готвят за масирани удари по украинската енергийна система при започване на зимата, с цел да реализиран резултат, сходен на предходната година, когато над 50% от нея бяха развалени или унищожени.

Заплахата от Черно море за Украйна остава много висока, макар че Черноморският флот на Русия губи кораби, зяви Наталия Хуменюк.

" В момента има стихия в морето, тъй че съветските войски крият корабите си. Но те, пренебрегвайки сигурността, могат да изстрелват ракети непосредствено от заливите. Генералният щаб прави оценка равнището на ракетна опасност от Черно море като непрекъснато високо и то се покачва при застъпване на дежурство на ракетоносци ", изясни говорителката.

Хуменюк означи още, че към момента не е допустимо да се дефинира тъкмо какъв брой ракети Руската федерация може да изстреля над Украйна по едно и също време. Но евентуално става въпрос за залп от 56 крилати ракети " Калибър ".

" Има информация, че 56 ракети " Калибър " са подготвени за изстрелване по едно и също време. Като се вземе поради фактът, че надводните ракетоносци носят до 8 ракети, подводните – по 4, тогава можем да кажем, че сега са следени до 5 ракетоносци. Врагът към момента има капацитет и е доста мощен ", добави тя.

Според говорителката офанзивите по съветския флот, изключително по кораби, които към момента не са пуснати в деяние, са доста мощен честен и психически удар за руснаците.

На 4 ноември въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по морската и пристанищната инфраструктура на корабостроителния цех в Керч.

По-късно се появи информация, че въоръжените сили са блъснали дребния ракетен транспортен съд " Асколд ", който към момента не е въведен в употреба. Командващият военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олещук удостовери офанзивата против кораба.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР