През нощта на 27 срещу 28 май руските сили извършиха

...
През нощта на 27 срещу 28 май руските сили извършиха
Коментари Харесай

ISW: Борба за власт и влияние тече по върховете на руската армия

През нощта на 27 против 28 май съветските сили направиха най-големия удар с безпилотен аероплан Shahed против Украйна от началото на войната. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли 59 Shahed-131/136, от които украинските сили са свалили 58 дрона. Говорителят на украинските Военновъздушни сили полковник Юрий Игнат го дефинира като най-големия подобен удар от началото на войната и съобщи, че съветските силите се насочиха основно към Киев.

Ръководителят на Житомирска област Виталий Бунечко заяви, че съветски дронове са блъснали неизяснен инфраструктурен обект в региона . Руското систематизиране на въздушни муниции за ориентиране към Киев, вместо да дава приоритет на инфраструктурата или военните уреди, продължава да лимитира способността на тази лимитирана съветска въздушна акция доста да утежни украинските офанзивни качества за идната контранастъпление. Както и ISW допусна по-рано.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.
 40 дрона на няколко талази против Киев тази нощ
40 дрона на няколко талази против Киев тази нощ

Общо 54 дрона е пуснала Русия против сериозна инфраструктура

Финансистът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че съветската интервенция в Бахмут може да продължи след първичния краен период 1 юни до 5 юни. Пригожин съобщи на 28 май, че изтеглянето от града може да отнеме още няколко дни, защото не е в положение да трансферира цялото съоръжение в положително положение.

Washington Post заяви на 28 май, че украинският личен състав в региона на Бахмут е забелязал силите на " Вагнер " да напущат и постоянният съветски личен състав да поема позициите. Украинският личен състав не може да удостовери, че постоянните съветски сили заместват в целия град Бахмут. Руски източници разпространиха фотоси от 27 и 28 май, с цел да покажат елементи от доброволческия батальон " Невски " и нередовната 1-ва диверсионно-разузнавателна бригада " Вълци ", настоящи по фланговете в региона на Бахмут.

ISW по-рано допусна, че диверсионно-разузнавателната бригада " Вълци " е работила в региона на Авдеевка, което в допълнение допуска, че съветските сили може да трансферират нередовни сили и детайли на Донецката национална република (ДНР) от към Авдеевка в региона на Бахмут. Предположи, че съветското прекачване на тези детайли в Бахмут може да понижи темпото на съветските настъпателни интервенции на фронта Авдиевка-Донецк.

Темпото на съветските интервенции към Бахмут остава доста ниско. Украинският общоприет щаб заяви на 28 май, че съветските сили са провели несполучливи настъпателни интервенции покрай Орихово-Василовка (11 километра северозападно от Бахмут), западно от Громове (непосредствено западно от Бахмут) и в посока Ивановске (6 километра западно от Бахмут).

Говорителят на украинската Източна група на силите полковник Сергий Череватий заяви на 28 май, че единствено един конфликт е зародил покрай град Бахмут през последните 24 часа . Снимки, оповестени на 28 май, демонстрират, че съветските сили са създали незначителни триумфи западно от Клишчиевка (7 км югозападно от Бахмут). Руски блогъри настояват, че съветските сили контраатакуват западно от Клишчиевка, само че че украинските сили резервират актуалните си позиции в региона.

Руски източник твърди, че украинските сили са траяли контраатаките покрай Орихово-Василовка на 27 май, където съветски източници настояват, че украинските сили са напреднали до един километър на 26 май.
 Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут
Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут

Москва прегрупира силите си в обсадения град

Съобщава се, че украинският личен състав в региона на Бахмут е изразил оптимизъм, че пониженото движение на съветските интервенции към Бахмут може да улесни по-нататъшни лимитирани и локализирани украински контраатаки.

ISW по-рано допусна, че пониженото движение на съветските настъпателни интервенции в региона на Бахмут и продължаващата интервенция по оказване на помощ на място евентуално дават на украинските сили в региона самодейността да стартират нов кръг от интервенции към града, в случай че решат.

Пригожин наподобява още веднъж индиректно подкопа престижа и режима на съветския президент Владимир Путин . Той отговори на въпрос на публицист за това, че съветските държавни медии не разрешават всевъзможни полемики за силите на " Вагнер ", като съобщи, че бюрократите ще се възползват от такава цензура единствено от един до три месеца, преди съветският народ да стартира да го ненавижда.

Пригожин съобщи, че съветските чиновници биха могли да се насладят на историческата си дарба да цензурират съветското общество, в случай че Русия не беше почнала войната в Украйна. След това той даде съвет на неназован чиновник: " Ако стартирате война, апелирам, имайте темперамент, воля и стоманени топки - и единствено тогава ще можете да постигнете нещо. "

Пригожин загатна, че постигането на действителни достижения ще разреши на длъжностното лице да избегне лъжата за строителството на нови здания, метростанции и мостове в опит да наподобява добре. По-специално, измести полемиката към един-единствен човек. Коментарите на Пригожин евентуално са ориентирани към Путин, който съветските държавни медии рутинно разказват като водач, занимаващ се и с дребни инфраструктурни планове и живота на елементарните руснаци. Путин беше хазаин на конференции с гласоподаватели, в които той постоянно отговаряше на запитвания, които са за локалните управляващи, да вземем за пример.

Пригожин може да нападна Путин, че не му е дал някаква обещана премия за завладяването на Бахмут. Предишната офанзива на Пригожин против персонажа на Путин се случи на 9 май - алегоричен празник, който Путин може би е желал да употребява, с цел да опише декларираната победа на Русия в Бахмут като достижение, еквивалентно на удара на Съветския съюз против Берлин през 1945 година
 Руските медии със възбрана да отразяват Пригожин?
Руските медии със възбрана да отразяват Пригожин?

Шефът на " Вагнер " предизвестява, че това ще докара до ответна реакция от съветския народ до месеци

Държавните медии на Кремъл съпоставят завладяването на град Бахмут със руската победа в Берлин на 21 май, което евентуално демонстрира, че Кремъл се е готвел да свърже успеха в Бахмут с Деня на успеха.

Пригожин твърди, че " Вагнер " дейно е завладял Бахмут до 10 май и е прочистил града до 20 май, и се опита да упрекна забавянето на завладяването на града в задържането на муниции от съветското Министерство на защитата (МО). Също по този начин твърди, че неговата настъпателна интервенция " Бахмутска месомелачка " е умъртвила половината украинска войска, изказване, което съветският ултранационалист Игор Гиркин разгласи за погрешно.
 ISW: Обвиняват Пригожин, че готви прелом против Путин
ISW: Обвиняват Пригожин, че готви прелом против Путин

Русия прегрупира силите си в Украйна

Пригожин също по този начин твърди, че Вагнер е отворил плацдарм за по-нататъшни настъпателни интервенции в Донбас и саркастично означи, че съветските постоянни сили, подчинени на съветското МО, ще могат да доближат река Днепър, да завладяват териториите на четирите анексирани области и да завладяват украински замъци на запад и северно от Бахмут.

Ударите на Пригожин против Путин и съветското министерство на защитата - в композиция с хвалбите му за достиженията на Вагнер - може да подскажат, че Пригожин е отчаян, че не е получил някаква обещана отплата за успеха си в борбата за Бахмут. Руското МО може съзнателно да е саботирало Пригожин дни или седмици преди 9 май, с цел да попречи на Вагнер да превземе оставащите няколко блока в западен Бахмут преди Деня на успеха, както допуска Пригожин. Путин може съзнателно да е пренебрегнал сходни саботажни старания на Министерството на защитата, с цел да избегне нуждата да извърши обещанието, което Пригожин счита, че Путин му е направил. Пригожин по-рано е заявявал, че в случай че са му били дадени 200 000 души личен състав , " Вагнер " е щял да реализира още огромен прогрес на фронтовата линия.

Изявлението на Пригожин от 28 май и предходното му държание може да демонстрират, че той е предвиждал разширение на " Вагнер " за сметка на съветските стандартни сили или подмяна на съветски военни чиновници с личен състав.

ISW по-рано оцени, че Путин е податлив към риск, угрижен за здравето на своя режим и затова е малко евентуално да удовлетвори изцяло радикалните претенции на Пригожин.

Групата " Вагнер " организира съгласно известията противозаконен протест в поддръжка на Вагнер в Екатеринбург на 28 май, макар възбраната на митинга от управляващите в Екатеринбург . Приблизително 100 до 150 коли на личния състав и последователите на " Вагнер " организираха шествие от Екатеринбург до гробището в Березовски, Свердловска област, където последователите поставиха цветя на паметника на " Вагнер ". Някои източници от съветската съпротива настояват, че локалните управляващи категорично са забранили на " Вагнер " да организира митинга.

Снимките демонстрират първокласни коли, участващи в шествието, което допуска, че някои локални елити може да поддържат " Вагнер ".

Свердловска област е незабравим център на съветската отбранителна промишлена база и съветските управляващи неотдавна направиха няколко известни ареста там на лица, в това число кореспондента на Wall Street Journal Еван Гершкович по обвинявания в шпионаж. Гершкович по-специално пътува до Екатеринбург, с цел да рапортува за рецензиите на Пригожин към шефа на Историческия музей в Екатеринбург " Игор Пушкарев " и враждите му с съветските районни чиновници за разрешаването на мъртвите чиновници на " Вагнер " да получат погребения, еквивалентни на тези на постоянния съветски боен личен състав.

Руският пропагандист Владимир Соловьов разкритикува някогашния съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин на 27 май . Соловьов го упрекна в дискредитиране на съветската войска и съобщи, че съветските управляващи към този момент е трябвало да хвърлят Гиркин в пандиза. Соловьов се оплака, че управляващите са преследвали други съветски блогъри за дискредитиране на съветската войска, само че не са засегнали Гиркин. Гиркин отговори на 28 май, като означи, че го подлагат на критика, макар богатия му боен опит и акцентира, че Соловьов не е подлагал на критика Пригожин, макар престъпното му досие и контрола върху " наемна войска ".
 Гиркин: Путин е парламентарен неработоспособен! Ще съобщи и Кремъл на Украйна
Гиркин: Путин е парламентарен неработоспособен! Ще съобщи и Кремъл на Украйна

Лидерът на Русия бил некадърен да направи каквото и да било за отбрана на страната и за осъществяване на " специфична интервенция "

Слуховете за следствие на Гиркин за дискредитиране на съветската войска преди този момент получиха популярност в средата на април, по време на който Пригожин може да се е опитал да окаже напън върху Гиркин и неговите мрежи за застъпничество като част от продължаваща омраза за конкуренция за въздействие и застъпничество.

Местно издание на Република Саха уточни, че районният доброволчески батальон " Боотур-1 " е част от доброволческия батальон БАРС-2 (Руски военен резерв).

Република Саха сътвори доброволческия батальон Bootur-1 със 100 доброволци в края на юли 2022 година под командването на члена на локалната общественост Александър Колесов. Около 90 доброволци от батальона Bootur-1 бяха ситуирани на фронтовата линия покрай град Харков през юли-август 2022 година, където част се слива с батальон БАРС-2.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) оцени, че в този момент Русия изисква от съветските жители да създадат спомагателни жертви, с цел да поддържат военните старания.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че съветски държавни медии и бизнес групи са отправили петиция до съветското министерство на стопанската система да позволи шестдневна работна седмица за служащите, без да предлага в допълнение възнаграждение, с цел да отговори на условията на военновременния промишлен комплекс. Министерството на защитата на Обединеното кралство добави, че пропагандистът на Кремъл Маргарита Симонян е отбелязала, че жителите би трябвало да работят два спомагателни часа във фабриките за муниции след дневната си работа.

Руските окупационни чиновници не престават принудително да депортират украински деца в Русия под прикритието на стратегии за летни лагери. Ръководителят на украинската военна администрация на Луганска област Артем Лусохор заяви, че съветските окупационни управляващи са оповестили основаването на ваканционен летен лагер в Русия за украински деца от окупирания от Русия регион Щастия в Луганска област. ISW по-рано заяви, че съветските окупационни управляващи употребяват детските лагери като прикритие за принудително депортиране на украински деца в Русия.

Украинският център за опозиция заяви, че съветските чиновници възнамеряват да открият районни клонове на " Защитници на отечеството " през юни, к оито ще предложат съветски държавен фонд за поддръжка на участниците в " специфичната военна интервенция ".

Украинският център за опозиция заяви, че съветските чиновници ще се опитат да употребяват тези районни офиси , с цел да събират данни за жителите, с цел да поддържат разширението на известността на Единна Русия в окупирана Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР