През нощта на 22 март Русия атакува територията на Украйна

...
През нощта на 22 март Русия атакува територията на Украйна
Коментари Харесай

Русия извърши масирана терористична ракетна атака срещу украинския енергиен сектор

През нощта на 22 март Русия нападна територията на Украйна с дронове и ракети. Министърът на енергетиката на Украйна Герман Галушченко съобщи, че съветските окупатори са направили най-голямата офанзива против украинския енергиен бранш напоследък.
 
" Целта не е просто да се повреди, а да се опитат още веднъж, както предходната година, да провокират огромен срив в работата на енергийната система на страната. За страдание, има попадения и вреди по индустриалните уреди, преносните и разпределителните системи в разнообразни области. Освен това поради обстрела един от електропроводите, захранващи Запорожката АЕЦ, беше изключен ", написа той във Facebook.
 

Окупаторите са обстрелвали топлоелектрически централи и съществено са развалили оборудването. " Оборудването на станциите беше съществено развалено. След края на обстрела чиновниците на предприятията бързо започнаха да отстраняват следствията и да възвръщат работата на оборудването. ДТЕК (Донбаска топлоелектрическа компания) продължава да прави всичко допустимо, с цел да поддържа надеждната работа на украинската енергийна система ", обявиха от компанията.
 
 Руски ракетен удар по Днепърската Водноелектрическа централа Руски ракетен удар по Днепърската Водноелектрическа централа Източник: Telegram
В Харково бе спряно подаването на еленергия, което докара и до проблеми с водоподаването.  Има провали в обекти на киритчаната инфраструктура във Виницка област, написа УНИАН. 
 
Окупаторите са поразили и значими обекти от енерегетиката в Кривой Рог. Въведен е график за прекъсване и стартиране на електрозахранването. 
Запорожката атомна централа се оказа на границата на блекаут. По време на огромна ракетна офанзива против Украйна в 5:10 ч. е прекратена 750 kV електропровод, свързваща краткотрайно окупираната ЗАЕЦ с единната енергийна система на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР