През нощта на 21 март в Киев се чуха няколко

...
През нощта на 21 март в Киев се чуха няколко
Коментари Харесай

Кличко: Две предприятия са пострадали след експлозии в Киев

През нощта на 21 март в Киев се чуха няколко детонации, работеше системата за противовъздушна защита. В града и района е оповестена въздушна паника. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в канала си в Telegram, че в региона на Подолск са се запалили трафопост и двуетажна нежилищна постройка.

Също по този начин в региона на Подолск бяха развалени две предприятия,

а на мястото дойдоха служби за незабавна помощ. В Шевченския регион на Киев се изтеглят поданици на многоетажна постройка, добави Виталий Кличко. По предварителни данни 10 души са ранени, двама са настанени в болница.

От 7:00 часа московско време в цяла Украйна е оповестена въздушна паника. Съобщава се за детонации в Харков и района.

Петима души бяха убити, а минимум 7 ранени през вчерашния ден, при съветска ракетна офанзива против индустриална зона в северния украински град Харков.

Харковска област, която граничи с Русия на север и се намира покрай фронтовата линия, постоянно е атакувана по време на двегодишната инвазия на Русия.

„ Нашият Харков. Вече над 2 години Харков и региона са обект на ужасни съветски офанзиви. Салтивка е унищожена от ракети, други квартали и улици са с нанесени вреди. Села и градове са опустошени. Харков има потребност от съответна противовъздушна защита. Нашите сътрудници разполагат с такива системи и би трябвало да схванат, че те избавят човешки животи “, сподели Володимир Зеленски – президент на Украйна.

 

Източник: Коммерсант / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР