През нощта на 21 март руските терористи атакуваха Киев с

...
През нощта на 21 март руските терористи атакуваха Киев с
Коментари Харесай

Украинските ВВС свалиха всичките 31 руски ракети, атакуващи Киев, вкл. "Искандер" и "Кинжал"

През нощта на 21 март съветските терористи нападнаха Киев с 2 балистични ракети " Искандер-М/Кинжал " и 29 крилати ракети, всички от които са свалени. Това оповестиха Военновъздушни сили на ВСУ в Telegram.
 

 
  " В нощта на 21 март съперникът нападна с две балистични/аеробалистични ракети " Искандер-М " (КН-23)/Х-47М2 " Кинжал ", както и с 29 крилати ракети Х-101/Х-555 от 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС (зони за изстрелване - Волгодонск, Енгелс, Руска федерация). В резултат на сполучливата бойна работа всички противников ракети бяха свалени в Киевска област! ", се споделя в известието.
 
Зенитно-ракетни подразделения на Военновъздушни сили и мобилни огневи подразделения на Силите за защита на Украйна са взели участие в отблъскването на въздушната офанзива.
 
 Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Източник: Telegram
Властите на украинската столица оповестиха за 10 души ранени, двама са приети в болница, а на други е оказана помощ от медици на място. В региона на Подолск парчета от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски регион е горял апартамент в жилищна постройка, заяви в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.
 
Според военната администрация вследствие на въздушна атака  в жилищна постройка ударната вълна е счупила прозорци. В региона по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал " Шевченко " са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на случая са изпратени спасители.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР