През нощта на 1 срещу 2 януари Русия отново атакува

...
През нощта на 1 срещу 2 януари Русия отново атакува
Коментари Харесай

Войната днес: Русия атакува Киев с дронове

През нощта на 1 против 2 януари Русия още веднъж нападна Киев с ирански дронове " Шахед ", заяви регионалната администрация. Украинската противовъздушна защита е свалила 20 безпилотника, само че в столицата са развалени обекти на енергийна инфраструктура. Отломки от гърмежите са развалили многоетажна жилищна постройка.

Имало е няколко талази от дронове, които са били ориентирани към обекти на сериозната инфраструктура, сподели шефът на регионалната военна администрация Олексий Кулеба.

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че в новогодишната нощ са нанесли удар по позиции, заети от мобилизирани съветски военни в региона на Макеевка, Донецка област, убивайки 400 от тях и ранявайки други 300. Няма без значение удостоверение на тази информация.

Междувременно, решението на гражданин на Киев да си направи заря за Нова година може да му коства влизане в пандиза, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Украйна е оповестено военновременно изключително състояние, по силата на което е неразрешена използването на пиротехнически средства. Внезапните гърмежи и детонации пораждат паника у хората в огромните градове в страната, които постоянно стават цел на ракетни удари.

Четиридесет и седем годишният извършител може да бъде наказан на пет години затвор, написа в " Телеграм " кметът на Киев Виталий Кличко. Негови съседи са подали сигнал в полицията за противозаконна приложимост на пиротехника. Полицията го е арестувала и е иззела пиротехническите средства от жилището му. Ще му бъдат повдигнати обвинявания в нарушение на публичния ред. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР