През нощта и в сряда преди обяд ще има предимно

...
През нощта и в сряда преди обяд ще има предимно
Коментари Харесай

Утре вятърът отслабва, а температурите леко се покачват

През нощта и в сряда преди обяд ще има най-вече забележителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се раздира и понижава. Вятърът малко ще отслабне, ще бъде сдържан от северозапад.
Минималните температури ще са най-вече сред минус 6 и минус 1 градуса, оптималните - сред 1 и 6 градуса. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от междинното за месеца.
В планините ще доминира слънчево време, по-значителна ще бъде облачността основно преди обяд в ниските елементи. Ще духа мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към минус 3 градуса, на 2000 м - към минус 9 градуса.
Над Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността основно след обяд по северното крайбрежие. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 3-4 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.
В четвъртък и петък облачността ще е раздрана, в Дунавската низина и в котловините преди обяд - най-вече забележителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, само че денем още веднъж ще се усилва и ще бъде сдържан, през първия ден към момента от северозапад, а в петък - краткотрайно от югозапад. Минималните температури ще останат без особена смяна - най-вече сред минус 5 и 0 градуса, а дневните още малко ще се покачат и в петък ще са сред 5 и 10 градуса.
През последните три дни от остарялата година и през първия ден на Новата, времето ще остане динамично. Облачността ще бъде най-вече забележителна.
По-късно денем в събота с увеличаване напразно от северозапад и север ще става студено. Ще има и валежи, през почивните дни единствено на обособени места, основно в Северна България, а на 31 декември и 1 януари на повече места в страната, към този момент най-вече от сняг, в югоизточните региони - от дъжд. Минималните температури ще са сред минус 5 и 0 градуса, по Черноморието малко по-високи, дневните - сред 0 и 5 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР