През нощта и целия ден днес екипите работят по обезопасяването

...
През нощта и целия ден днес екипите работят по обезопасяването
Коментари Харесай

В Пирот още обезопасяват цистерните с амоняк

През нощта и целия ден през днешния ден екипите работят по обезопасяването на дерайлиралите цистерни с амоняк от жп злополуката в неделя на 6 километра от Пирот.
Върху стоманения път към обяд през днешния ден са останали 6 от цистерните - четирите дерайлирали и по една от двете им страни. И днешните замервания не демонстрират повишени стойности на амоняк в атмосферния въздух нито във водите на река Нишава.
Осем от цистерните, които не са наранени или развалени при злополуката, са изтеглени на гарата в Пирот, 6 - на станцията при близкото село Страничене.
До края на деня се чака и двете незасегнати от случая цистерни да бъдат изтеглени, а на следващия ден - макар празника Нова година и в Сърбия, екипите ще се заемат с четирите дерайлирали цистерни.
Ще бъдат докарани нови пет и в тях ще се претрупа амонякът, а една към този момент ще би трябвало да и празна, амонякът от нея би трябвало да е изминал.
По предварителни прогнози работата по обезопасяването и възобновяване на разваления сектор от линията би трябвало да продължи най-малко 5 дни, евентуално до сръбската Коледа, която е на 7 януари.
Същевременно туроператори споделиха, че в Пирот към този момент са пристигнали да посрещнат новата 2023 година десетки българи, а някои не престават за Ниш.
Автомагистралата Димитровград-Ниш, Коридор-10, е отворена и в сектора при Пирот, без никакви ограничавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР