През нощта и сутринта над 700 снегопочистващи машини обработват пътните

...
През нощта и сутринта над 700 снегопочистващи машини обработват пътните
Коментари Харесай

Каква е зимната обстановка в страната

През нощта и сутринта над 700 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 АПИ
Обработката на настилките продължава. Сняг вали в региона на Смолян и в Северозападна България. В област Смолян е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета.
 АПИ
Ограничено е прекосяването на тежкотоварни коли над 12 тона през проходите „ Печинско “, „ Рожен “, „ Превала “ и „ Троянски “.  Между 15 и 50 см е снежната покривка в региона. През нощта е имало сигнали за закъсали коли, само че всички към този момент са изтеглени. Слаб сняг продължава да вали тук-там в района. Пътните настилки са заснежени, но почистени и обработени

Обработки със смеси срещу заледяване са осъществени тази нощ във всичките 24 региона на София, оповестиха от Столична община. На тере н 140 снегопочистващи машини  са обработвали трасетата на градския превоз, съществени улици в кварталите, стръмни сектори, мостове, както и Южната дъга на околовръстен път и общинските пътища в регионите „ Витоша “, „ Панчарево “, „ Нови Искър “. 
 АПИ
Продължават обработки в регионите „ Средец “, „ Възраждане “, „ Оборище “, „ Овча купел “, „ Красно село “.  В Природен парк „ Витоша “ са опесъчени двата пътя „ Драгалевци - Алеко “ и „ Бояна - Златните мостове “. 

Към момента градският превоз в София се движи на всички места и изпълнява обичайните си направления. Почистват се и спирките по линиите на градския превоз.  Аварийните екипи на Столична община правят обходи на терен на улици и булеварди и мостови уреди.  Аварийните екипи на Столична община правят обходи на терен на улици и булеварди и мостови уреди.
 АПИ
Започна разчистване на речните корита в карловските села Каравелово и Богдан. Това съобщи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Той акцентира, че няма заплаха за жителите на обитаемоте места, мярката е превантивна. " Повикали сме компаниите, които след наводнението предходната година работиха в селата и познават коритата ", добави кметът.

В четвъртък бе оповестено отчасти бедствено състояние поради застрашителното покачаване на равнището на река Стряма. Причината са изобилните дъждове и снеговалежи, което води до свличането на доста наноси от Средна гора.
 АПИ
Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Новата снежна завивка в планинските курорти създава опасности за лавинна заплаха , обявиха от Планинската избавителна работа. Оттам припомнят на туристите да спазват маркировката и да са изключително деликатни, в случай че излизат отвън ски пистите
 АПИ
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия , да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
 АПИ
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ -, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700/ 130-20. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Снеговалежите в множеството региони на Западна България временно  ще спрат . Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за превалявания от дъжд в 11 области в източната половина на страната. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Областите с сигнален жълт код са: Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол и Велико Търново. В тези области ще има превалявания от дъжд с количества до 20-30 литра на квадратен метър, а в обособени региони, основно в Североизточна България, и малко повече.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР