През нощта и до сутринта главно над Западна, а утре

...
През нощта и до сутринта главно над Западна, а утре
Коментари Харесай

Облаци и дъжд на много места в сряда

През нощта и до сутринта основно над Западна, а на следващия ден над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена възможност за изолирани интензивни феномени има до сутринта в западните региони, а към и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух. Температурите ще се намаляват и оптималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните региони, където вятърът към момента ще е от юг; там ще бъде съвсем без превалявания, най-вече слънчево.

Над планините в Западна България до сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а към и след обяд, основно в Стара планина, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в обособени региони - краткотрайно интензивни. В планините в Южна България денем ще е съвсем без превалявания, най-вече слънчево. Вятърът ще е със западна съставния елемент, сдържан, краткотрайно мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на обособени места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Вятърът ще остане с източна съставния елемент, слаб до сдържан. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР