През ноември Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
През ноември Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив наложи глоби и санкции за над 24 000 лева на нарушители през ноември

През ноември Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) наложи имуществени наказания и санкции за над 24000 лв. на физически и юридически лица, нарушили екологичното законодателство посредством наказателни постановления или подписани съглашения с тях.

Вследствие на реализираната дейна контролна активност, през месеца специалистите на екоинспекцията дадоха 23 наставления и сформираха 7 акта.

Сред нарушителите са две предприятия в гр. Първомай - оператор на когенерационна централа, който не е провел две поредни години изискуемите лични периодически измервания във връзка с атмосферния въздух, както и консервно дружество, изпускало отпадъчни газове с централизация на азотни оксиди над нормите. Акт е формиран на концесионер на кариера за рандеман на мрамор от находище край с. Куртово Конаре за открито издаване на прахообразни субстанции в атмосферата при осъществяваната обработка на добития материал. На дружество за млекопреработка в гр. Стамболийски от екоинспекцията са изпратили покана за налагане на настояща месечна глоба, откакто инспекторите са открили превишение на нормите за възможни излъчвания на азотни оксиди.

На две сдружения са формирани актове за нарушение наредбите на закона за водите, откакто чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив са открили неспазване на условия в издадените разрешителни за заустване - отклонения от заложените самостоятелни правила, както и неосигурен безвреден и непрекъснат достъп на контролни органи до пункт за осъществяване на личен мониторинг.

Екоекспертите са открили нередности при две компании, извършващи действия с боклуци – едната не е показала информация за осъществен трансграничен транспорт на боклуци, а другата прави активност, без да има съответно публикуван позволителен документ.

Дружество за търговия с консумативи и аксесоари за наргилета също е измежду откритите извършители на екологичното законодателство, внасяйки химични субстанции и смеси отвън Европейски Съюз, без да е осъществена регистрация според европейския правилник REACH.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР