През ноември NOVA продължава категорично да затвърждава своето лидерство и

...
През ноември NOVA продължава категорично да затвърждава своето лидерство и
Коментари Харесай

NOVA демонстрира лидерска позиция през ноември

През ноември NOVA продължава изрично да затвърждава своето водачество и безапелационно показване измежду аудиторията в дейна възраст. Освен сензитивната преднина по отношение на втората по гледаемост телевизия, данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България записват растеж от 4% по отношение на същия месец от миналата година в същата целева група, до момента в който аудиторният дял на bTV по отношение на ноември 2019 спада с 11%. През ноември NOVA реализира с 22% по-голям аудиторен дял от директния си съперник, а в праймтайм със 16%.


Нова Броудкастинг Груп също е водач по отношение на директния съперник във връзка с групата телевизионни канали. През ноември компанията отбелязва 35.5% среднодневен и 37,8% праймтайм аудиторен дял, а преднината по отношение на групата канали на bTV и в двата времеви интервала е 16%.


Премиерната престъпна драма „ Братя “ притегля най-вече от аудиторията в дейна възраст пред екраните измежду сериалите тази есен, а „ Откраднат живот: Антитела “ и „ All Inclusive” също имат непокътнато място в желанията на феновете.

Екстремното риалити „ Игри на волята: България “ и мистериозното шоу „ Маскираният артист “ показват безапелационна преднина измежду 18-49 годишните. Най-рейтинговото предаване в България измежду феновете в дейна възраст този месец е „ Кошмари в кухнята “ – над една трета от тях избират кулинарното риалити в понеделник, а седем от най-гледаните излъчвания през ноември принадлежат на NOVA.



Резултатите на ГАРБ Аудиенс Межърмент България демонстрират, че аудиторията в дейна възраст се доверява на NOVA и като меродавен източник на най-актуалната информация от България и света.

С аудиторен дял от 31,3% новинарските излъчвания на NOVA са с 19% по-предпочетени от съответните излъчвания на bTV. Значително желание се следи и при всички публицистични излъчвания на малкия екран. Близо една трета от аудиторията в дейна възраст избира „ Здравей, България! “ – с 34% повече от сходната по род продукция на бТВ, а към една четвърт от тях наблюдават с внимание и останалите публицистични излъчвания.

Аудиторният дял на най-новото публицистично попълнение в ефира на NOVA „ Пресечна точка “ е над два пъти по-голям от каузи на bTV по същото време.


Продукциите на NOVA означават и сериозен интерес в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп. През ноември огромното риалити „ Игри на волята: България “ записва впечатляващите 8 милиона видеогледания, а престъпната драма „ Братя “ 4,6 милиона съгласно данните на Гугъл Analytics.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР