През ноември изборите струваха 12 млн. лв.В сряда теглят жребий

...
През ноември изборите струваха 12 млн. лв.В сряда теглят жребий
Коментари Харесай

„Сиела“ иска повече пари за вота от ЦИК

През ноември изборите костваха 12 млн. лева
В сряда теглят чоп за номерата на партии и обединения в листите

Утре е крайният период за листите

“Сиела Норма ” желае повече пари с цел да направи логистиката за идните избори. Фирмата не е подала оферта тъй като цената на услугите, които ще извърши надвишава посочените 6,8 млн. лева в публичната поръчка, разгласи на вчерашното съвещание на ЦИК Емил Войнов, който е един от зам.-председателите на комисията. Той акцентира, че предстоят договаряния с компанията, само че от изказването му не се разбра за каква по-висока сума са претенциите на “Сиела ”.

“Труд ” научи, че става въпрос за към 1 млн. лева повече. Миналата година за изборите през ноември, които бяха две в едно - президентски и за Народно заседание гласуваните от Министерски съвет пари бяха 12 млн. лева

Срокът за подаване на предложения изтече в петък в среднощ. Това значи, че ЦИК ще би трябвало да разгласи нова социална поръчка, безусловно в последния миг.

Утре изтича срокът за регистрация на листите на партии и обединения. Когато някой от претендентите в записана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже, партията или обединението може да предложи различен претендент не по-късно от 30 дни преди изборния ден.

Утре е и крайният период, в който може да бъде поискано изтриване от партии, обединения и инициативни комитети.

В последния ден на август в ЦИК ще бъде изтеглен чоп за следващите номера в бюлетината на партиите и обединенията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР