През ноември и декември те включват пълно изследване на кръв

...
През ноември и декември те включват пълно изследване на кръв
Коментари Харесай

Погрижете се за здравето на цялото семейство с новите профилактични кампании на „ЛИНА”


През ноември и декември те включват цялостно проучване на кръв с 38 индикатора, полови и щитовидни хормони по желание, както и микробиологични проучвания – пълнозвучен секрет, носен секрет и урокултура

През ноември и декември 2019г. профилактичните акции на здравна лаборатория „ ЛИНА ” оферират проучвания, които са подобаващи за разнообразни членове на фамилията. Кампаниите важат в независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Варна, Бургас и Ямбол. Пациентите могат да изберат една или да комбинират няколко, като авансово записване или направление от доктор не се изискват. Таксата операция е 2 лева



Повече за  настоящите профилактични акции в интервала ноември - декември 2019 година

Първата акция е пълно проучване на кръв, което е едно от най-предпочитаните, тъй като включва 38 индикатора. Сред тях са цялостна кръвна картина (с 16 показателя), серумна глюкоза, урея, креатинин, пикочна киселина, общ холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, общ билирубин, пряк билирубин, АСАТ, АЛАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Общата цена на проучванията е понижена на 17 лева от 63,50 лева Пълното проучване на кръв дава информация за равнищата на положителния и неприятни холестерол, кръвната захар, положението на черния дроб, бъбреците и други органи и системи в организма. Препоръчително е да се прави заран, на гладно.  

Следващата акция е насочена към скрининг на болесттите на щитовидната жлеза и предлага  изследване на хормон по избор от: FT3, FT4 и TSH. Всеки от тях е на понижена единична цена от 6 лева вместо 12 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. Тези хормони са ориентир дали функционалността на щитовидната жлеза е естествена, нараснала или намалена. Изследването им би трябвало да се прави заран, на гладно и преди приема на кафе или други артикули, съдържащи кофеин.  

Третата профилактична акция е сексуален хормон по желание от: LH (лутеинизиращ хормон), FSH (фоликулостимулиращ хормон), Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin. Всеки от половите хормони е на единична цена от 7 лева вместо общоприетите 14 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. От тази акция могат да се възползват дами в необятен възрастов диапазон, когато би трябвало да се уточнят аргументите за нарушавания в менструалния цикъл: при първична и вторична аменорея,при мъчителна менструация (дисменорея), при значителни и нерегулярни кръвотечения. Изследването на полови хормони е уместно за двойки, имащи проблем с репродуктивните функционалности, както и при надзор на провеждана хормонална терапия.

Естрадиолът (Estradiol) е главният женски сексуален хормон, който се създава основно от яйчниците и има отношение към подготовка на маточната лигавица за имплантация на ембриона. Фоликулостимулиращият (FSH )и лутеинизиращият хормони (LH) се създават от хипофизната жлеза. Първият има отношение към стимулиране съзряването на яйчниковите фоликули, а вторият има отношение към контрола на овулацията и образувнето на жълтото тяло.
Пролактинът (Prolactin) също се секретира от хипофизната жлеза и главните му функционалности са свързани с развиване на млечните жлези, секреция на мляко, а нарасналите му равнища водят до угнетяване на секрецията на LH и FSH, ановулаторни цикли и неплодородие.
Прогестеронът (Progesterone) е хормон, който се създава от жълтото тяло на яйчника и е виновен за подготовката на маточната лигавица за следваща бременност. Неговите равнища са от значително значение за естественото й протичане.
Тестостеронът (Testosterone) е андрогенен хормон, който има отношение към развиване на вторичните полови белези като окосмяване, мускулна маса, невисок глас при мъжете и други
При проучване на половите хормони би трябвало да се съблюдават следните условия. Някои от тях се изследват в тъкмо избран ден от месечния цикъл при дамите. LH, FSH и естрадиол се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а прогестерон - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. При проучване на пролактин стресът, прочувственото напрежение, даже страхът преди проучването, могат да доведат до умерено покачване на резултатите. Определянето на тестостерон е добре да става заран до 11ч., когато равнищата му са най-високи. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 



В месечните акции е включено и микробиологично проучване по желание на пълнозвучен секрет, носен секрет и урокултура . Всяко от проучванията е на понижена единична цена от 7 лева вместо общоприетите 10 лева В гърления и носния секрет се търсят причинители на инфекции на горните дихателни пътища. В случай, че се открият болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма за установяване на подобаващия тип антибиотик, който ги повлиява. Резултатът от нея е подготвен на 48-я час от предоставяне на тестът. Установяването единствено на естествена микробна флора в гърления и носния секрет е метод за отбягване на ненужна приложимост на антибиотици и ограничение на бактериалната устойчивост. Двата типа секрет се вземат със безплоден тампон от лекар-специалист или подготвен лаборант. Гърленият секрет се взема заран на гладно, без тоалет на устната празнина и зъбите. 

Микробиологичното проучване на урина (урокултура) се прави при подозрение за бактериална зараза на пикочните пътища. Единствено в здравна лаборатория „ ЛИНА “ резултатът от него се получава в деня на предоставяне на тестът, в случай че в нея липсват бактерии. Това се реализира, с помощта на неповторимия анализатор HB&L Uroquattro, с който „ ЛИНА “ разполага. Ако бъдат открити болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма, като резултатът от нея е подготвен на 48-я час. Много значимо е пациентите да съблюдават условията за тоалет преди предоставяне на урина, с цел да може апаратът да открие единствено същинските патогени, а не замърсителите. Подробните указания, които би трябвало да се извършват, са оповестени на уеб страницата на лаборатория „ ЛИНА “. 

Месечните акция на лаборатория „ ЛИНА ” важат в независимите й лаборатории в областите Варна, Бургас и Ямбол. Таксата операция е 2 лева

 

* обява

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР