През ноември добивът на нефт ще бъде намален с 2

...
През ноември добивът на нефт ще бъде намален с 2
Коментари Харесай

Собственик на русенска бензиностанция прогнозира голям скок на цените на горивата

През ноември добивът на петрол ще бъде понижен с 2 милиона барела на ден

Това предвижда притежател на бензиностанция в Русе, откакто стана ясно, че от идващия месец добивът на петрол ще бъде понижен с 2 милиона барела на ден.

Според Венцислав Пенгезов, това може да докара до към 20% растеж, което неизбежно ще се отрази и на цените за крайния консуматор.

Още през този месец добивът на нефт беше понижен алегорично, само че в този момент количества от 2 млн. барела дневно мъчно ще могат да бъдат обезщетени, даже в случай че търсенето се задържи на същото равнище, разяснява Венцислав Пенгезов, който с безпокойствие следи протичащото се.

При тази обстановка, не може да се чака от страната да предприеме ограничения, в случай че цените тръгнат нагоре, счита още той.

Според него, мъчно можело да се предвижда с какъв брой би се покачила цената за крайния консуматор, защото на българския пазар липсвала действителна конкуренция.

Според анализатори, единственият метод да се компенсира упования дефицит на нефт от ноември е в случай че се освободят нужните количества от Венецуела и Иран.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР