През ноември БСП ще внесе свой проект за държавен бюджет

...
През ноември БСП ще внесе свой проект за държавен бюджет
Коментари Харесай

БСП внася свой проект за бюджет 2018 през ноември

През ноември Българска социалистическа партия ще внесе собствен план за държавен бюджет 2018.

Това сподели през днешния ден във Варна водачът на партията Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила.

Тя добави, че другият приоритет за групировката до края на тази година ще бъде антикорупционното законодателство. Предстои разглеждането на проектозаконите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а по тематиката ще се организира и съвещание на консултативния съвет при президента, напомни Нинова.

Според нея е невероятно двата плана да бъдат обединени в един закон, който да бъде гласуван в Народното събрание, защото са налице кардинални разминавания.

Комисията по досиетата би трябвало да бъде закрита, тъй като изчерпа своите функционалности и ще бъде употребена като инструмент за разделяне на обществото, като "бухалка ", изключително в ръцете на Антон Тодоров, добави Нинова. Тя посочи, че Българска социалистическа партия не цели да се крие информация, защото предлага архивът на комисията да се трансферира в институт по историческата памет, до който да има достъп всеки български жител.

В ГЕРБ има съществени различия поради разпределянето на власт и пари, сподели още Нинова. Тя не скри, че в Българска социалистическа партия също има вътрешни несъгласия, само че не по такива аргументи, а по-скоро поради междуличностни спорове. Тези в партията, които работят за коалиция с ГЕРБ, би трябвало да са наясно, че това няма да стане, уточни Нинова.

По думите й сходно обединяване е рисково за страната, защото когато лявото и дясното се съберат, изчезва алтернативата, политиката и всичко става статукво за ползи, власт и пари. В такива случаи избуяват други, рискови обединения, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. Тя посочи, че все още не са обсъждани процедури за изключване на тези, които работят за обединяване с ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР