През ноември 53.9% от местата за настаняване са предложили на

...
През ноември 53.9% от местата за настаняване са предложили на
Коментари Харесай

Над 60% от хотелиерите отчитат спад на приходите през ноември

През ноември 53.9% от местата за настаняване са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 58% са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 38.1% - на нощувката . Това демонстрира изследване на Националния статистически институт.

По отношение на наетия личен състав 25.4% от ръководителите са подхванали като мярка " заплатен отпуск ", 18.2% - " неплатен отпуск ", а 12.3% - " освобождаване/съкращаване ".

От " прекосяване на ненапълно работно време " са се възползвали 7.5% от мениджърите, 2.2% са подхванали мярката " понижаване на възнагражденията на личния състав ", а 1.8% - " отдалечена форма на работа ". 17.8% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.
 Едва 1/3 от хотелиерите оптимисти, че ще се оправят с разноските си през декември
Едва 1/3 от хотелиерите оптимисти, че ще се оправят с разноските си през декември

Близо 60% регистрират спад в приходите си през октомври

61% от интервюираните шефове са отчели понижение в приходите от активността си през ноември по отношение на предходния месец , до момента в който при 33.5% няма смяна.

През идващия един месец 47.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат " До 50% " от разноските за активността със лични средства, 31.6% - че ще съумеят " До 100% ", а 21.3% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 47.8% от ръководителите считат да продължат да работят, 38.2% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер, 12.9% плануват краткотрайно да преустановят активността си , а 0.7% предвиждат да я прекратят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР