През ноември 2022 г. Турция е предала на Украйна касетъчни

...
През ноември 2022 г. Турция е предала на Украйна касетъчни
Коментари Харесай

Foreign Policy: Турция е предала на Украйна касетъчни боеприпаси

През ноември 2022 година Турция е предала на Украйна касетъчни артилерийски муниции от времето на Студената война, написа изданието Foreign Police, базирайки се на източници измежду американски и европейски служители.

Отбелязва се, че Киев дълго време се е опитвал да получи такива муниции от Съединени американски щати, само че е получил отвод.

Става дума за усъвършенствани стандартни муниции с двойно предопределение (DPICM), създадени в Турция по съглашение със Съединени американски щати, прецизира изданието. Те са предопределени за заличаване на бронетехника. В същото време, в сходство със законодателството, Съединени американски щати не могат да експортират DPICM заради " високия % на брак ".

По данни на Foreign Police, Анкара " в продължение на няколко месеца се е опитвала да скрие " предаването на тези муниции на Киев. " След като Съединени американски щати отхвърлиха (на Украйна) достъп до касетъчни муниции, Турция стана единственото място, от където те можеха да ги получат. Това демонстрира, че въпреки Турция в някои връзки да се сближава с Русия, тя фактически оказва...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР