През ноември 2019 г. AMD пусна хибридния процесор Athlon 3000G

...
През ноември 2019 г. AMD пусна хибридния процесор Athlon 3000G
Коментари Харесай

AMD неочаквано обнови 14nm процесор Athlon 3000G, който е базиран на Zen архитектура – вече има нова опаковка

През ноември 2019 година AMD пусна хибридния процесор Athlon 3000G с две процесорни ядра от поколението Zen и с интегрирана графика Radeon Vega 3, който е създаден благодарение на 14-nm технология от GlobalFoundries. За времето си това беше добра бюджетна оферта, само че компанията не мисли да прекъсва виталния цикъл на този модел даже и сега, предлагайки го в неотдавна актуализирана опаковка.

Един от потребителите на обществената мрежа X обърна внимание на появяването на Athlon 3000G в нова опаковъчна версия, която в каталозите на доставчиците е посочена под артикулен номер YD3000C6FHSBX против истинския YD3000C6FBBOX. Да разчитате на каквито и да е промени на равнище кристал в този случай не е належащо, защото AMD просто доставя процесорите във типа, в който са създадени през последните години, макар че пуснатата по-рано трансформация YD3000C6FHBOX, основана на кристала Dali вместо истинският Raven Ridge, е планиран да усъвършенства разноските на производителя.

Няма разлики в характерностите сред трите версии на процесора Athlon 3000G, само че във всеки случай той предлага две Zen-ядра с четири влакна, работещи на периодичност от 3,5 GHz в основата, комбинирайки се с 1 MB кеш от второ равнище и 4 MB кеш от трето равнище. Процесорът, създаден по 14 nm технология, е съчетаем с дънни платки, притежаващи конектор Socket AM4 и равнище на TDP не повече от 35 W. Интегрираната графика Radeon Vega 3 работи на периодичност 1100 MHz, вграденият контролер на паметта обезпечава работа с RAM модулите DDR4-2667 в двуканален режим.

Новата опаковка на Athlon 3000G употребява минималистичен графичен дизайн. Съдейки по съществуването на частичното изображение на охладителя Wraith Stealth, той към този момент е съчетаем с процесора, макар че преди този момент моделът беше оборудван с по-малко ефикасен охладител. Трябва да се признае, че Athlon 3000G не е единственият процесор от това потомство, който AMD продължава да доставя на клиентите. Моделите Athlon Gold 3150G, Athlon Gold 3150GE и Athlon Silver 3050GE с Zen+ архитектурата също се доставят на клиентите посредством OEM-канали и даже могат да бъдат открити и в продажба на дребно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР