През неделния ден облачността, обхванала западните и централни райони, ще

...
През неделния ден облачността, обхванала западните и централни райони, ще
Коментари Харесай

Времето се разваля: Застудяване и дъжд, а в планините - сняг

През неделния ден облачността, обхванала западните и централни региони, ще обхване и източните, като до вечерта над Западна България ще стартират превалявания от дъжд, а над 600 метра ще са и от сняг. По-значителни снеговалежи чакаме в Предбалкана и високите западни полета, където ще се образува и бяла завивка. Възможни заледявания чакаме над крайните северозападни региони. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са към 7-9°С. По-ниски ще са над западните региони – до 5-6°С

Времето в София

През нощта против неделя облачността над столицата последователно ще се усилва, само че превалявания не се чакат. Минимална температура ще е към минус 2 °С. През деня ще доминира облачно време и следобяд ще стартират превалявания от сняг. Максималната температура ще бъде към 4°С

Предупреждение за вероятни интензивни превалявания

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, годни за неделя. Забележка: Картата демонстрира местата, където те са най-вероятни, само че явленията няма да покриват цялата повърхност.

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, само че интензивни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м.

Предупреждение за сняг

За планините е издадено предизвестие за предстоящи интензивни превалявания от сняг и мощни пориви напразно, като над 1100-1200 метра снежната завивка може да надмине 15-20 см. Предупреждението е маркирано на картата с тъмносин цвят.

Времето в планините

Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще се образува и нова снежна завивка. Ще продължи да духа сдържан вятър от изток. Максималната температура на 1100-1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 5°.

Времето по Черноморието

Облачността на изток ще се усилва и вплътнява. Късно вечерта ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух.

Максималните температури ще са 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се чакат завишавания на равнищата на ФПЧ.

Времето на Балканите

През идващите 48 часа времето над Балканите ще се дефинира от идващ висок циклон, позициониран над Южна Сърбия и Северна Македония. Очакваните превалявания над Северозападния Предбалкан и Югозападна България ще са от сняг, а дъжд ще вали в Северозападна България. Повишава се рискът и от вероятни поледици! Валежи от сняг чакаме и над Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония. Валежи от дъжд - и над Гърция.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР