През най-тежките години на окупацията на Ленинград през Втората световна

...
През най-тежките години на окупацията на Ленинград през Втората световна
Коментари Харесай

Виртуозът Емануил Иванов: Музиката е особено важна в моменти на кризи

През най-тежките години на окупацията на Ленинград през Втората международна война Шостакович написва своята Седма симфония. Премиерата е в това положение на окупация, без никаква храна и незадоволително отопление. След премиерата аплаузите са траяли сред половин и един час.
Така отговори на въпрос на Euronews Bulgaria дали във времена на рецесии на хората им е до музика пианистът-виртуоз Емануил Иванов.
Това е единствено един образец какъв брой са значими изкуството и музиката във всеки един миг, изключително в тежките моменти.
За премиерата си в „ Ла канара “, която бе в разгара на Ковид пандемията и без аудитория, Иванов сподели, че се е чувствал необичайно.

 
Нашето изкуство е директно обвързано с директния контакт с публиката. Въпреки това, с помощта на актуалните технологии, човек може да се настрои да усеща публиката някъде там.
Иванов сподели, че идният концерт на 7 септември в зала „ България “ в София е доста особено събитие за него, тъй като соловите концерти на огромната сцена са относителна необичайност. „ Това е огромна чест, само че и огромна отговорност за мен. Ще показва много разнообразна стратегия на публиката, която показва разнообразни черти от моя музикален темперамент “, разкри пианистът.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР