През настоящия пролетен полусезон ФК Севлиево е най-добре представящия се

...
През настоящия пролетен полусезон ФК Севлиево е най-добре представящия се
Коментари Харесай

Бизнесменът Цветан Ботев възражда футбола в Севлиево

През сегашния пролетен полусезон ФК Севлиево е най-добре представящия се тим в Северозападната Трета лига. Преди старта му тимът бе седми в класирането на 8 точки зад втория Бдин (Видин). След изиграването на седем кръга, селекцията от балканското градче към този момент е на втора позиция. Подемът е явен. Дължи се на разнообразни фактори. Основният обаче е спонсорът на клуба – предприемачът Цветан Ботев. Той също е част от състава. Дори нощес изигра цяло второ полувреме при успеха в Кнежа над Мизия с 4:0.

Севлиево е с футболни обичаи, само че сега благодарие на Ботев в града освен се развива този спорт, само че и върви възходящо. До лятото на 2015 година предприемачът финансираше ФК „ ЕРА – 1 “, който се състезаваше в габровската ОФГ. Точно тогава обаче ФК Видима-Раковски (Севлиево) прекрати присъединяване в Северозападната В група.

 Севлиево - Спартак (Плевен) @@@

Цветан Ботев изобщо не се замисля и дава лиценза на ФК „ ЕРА – 1 “ с цел да се образува нов футболен клуб, който да играе в аматьорския хайлайф. Така става факт сегашния ФК Севлиево. Първото деяние в него е разпределение на отговорностите на точните хора. За президент е определен кметът на Община Севлиево – Иван Иванов.

Цветан Ботев поема финансирането, а Общината ще му оказва помощ. След като в предходните два сезона бе извървян наложителният път, касаещ организацията и подготовката на механизма да действа, спонсорът към този момент стартира същинската част от възраждането. Работи се интензивно в детско-юношеската школа, чийто обединения вземат участие във всички шампионати на зона Велико Търново – Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9, юноши младша и старша възраст.

ФК Севлиево от ден на ден придобива визия на професионален клуб. Доказателството са свършеното при започване на тази година. Привлечен бе нов старши треньор – Анатолий Тонов. Извършена бе огромна селекция – 13 нови футболисти. Сред тях са познати имена – Тихомир Кънев, Тихомир Трифонов, Георги Павлов, Милен Савов, Георги Василев, Димитър Байдаков … По резултатите е видно, че машината навлиза в мечтаните обороти. Целта е опазване на второто място.

В клуба одобряват възхода като резултат от свършената работа, непотребна еуфория и самозабравяне няма. Не се разяснява и вероятно присъединяване на отбора в професионалния футбол, в случай че бъдат образувани две Втори лиги.

„ Когато получим публична покана ще отговорим с „ Да “. На този стадий обаче преследваме задачите си в Северозападната Трета лига “, е отговорът на ФК Севлиево.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР