През настоящата учебна година над 314 000 ученици от I

...
През настоящата учебна година над 314 000 ученици от I
Коментари Харесай

Повече от 314 хиляди ученици посещават извънкласни дейности

През актуалната образователна година над 314 000 възпитаници от I до XII клас са ангажирани с спомагателни занимания по най-големия план на Министерството на образованието и науката " Твоят час ", оповестиха от пресцентъра на министерството.

В него вземат участие 2 189 учебни заведения. Повече от 242 000 възпитаници са участващите в извънкласни действия за занимания по ползи, а към 100 000 са тези, които посещават групите за превъзмогване на обучителни усложнения.

Най-желаните занимания от учениците са в областите " изкуства и просвета ", " спорт ", " просвета, техника и технологии ", " техника и технологии ", " програмиране, цифрови умения, креативност и новаторско мислене " и " гражданско обучение ".

Извънкласните действия се организират от 24 178 ръководители, които получават по 12 лева на час за спомагателните действия. Планираните часове за работа на групите за обучителни усложнения за образователната година са над 918 000 часа, а тези за занимания по ползи – повече от 1 милион часа.

Проектът " Твоят час " е измежду най-популярните имена в интернет пространството на България, настояват от просветното ведомство. В електронната платформа, създадена за плана, има близо 300 000 неповторими регистрации, прегледани са над 40 милиона разнообразни страници при 2.5 милиона влизания, показват от там.

" Твоят час " е финансиран от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Европейския обществен фонд.

Училищата, които се включиха в програмата, получиха приблизително по 24 хиляди лева за спомагателните образования и кръжоци. Общият бюджет е над 140 млн. лева, а продължителността му - 29 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР