През настоящата седмица всички сме вперили поглед в първия за

...
През настоящата седмица всички сме вперили поглед в първия за
Коментари Харесай

Това е подигравка с нас: Български играчи за потресаващите условия на Държавното по тенис

През актуалната седмица всички сме вперили взор в първия за годината Мастърс шампионат в Индиън Уелс, само че по същото време се състои и Държавното персонално състезание по тенис на закрито за мъже и дами, в което присъединяване взимат някои от най-обещаващите ни състезатели. Тази година дуелите се организират на кортовете в тенис залата на Югозападния университет в Благоевград, а по думите на някои от участниците изискванията, в които са принудени да играят, са покъртителни.

" Здравейте на всички! Навръх рождения ми ден през днешния ден стартирам самодейност по отношение на трагичните условия за игра, предоставени на Държавното състезание по тенис за мъже и дами в Благоевград ", по този начин стартира изказването на Мартин Димитров, който заради ниските температури в залата получи травма и трябваше да се откаже от мача си против Пьотр Нестеров. " Обръщам се към всички вас, които следвате моя профил, само че най-вече към участниците в шампионата. Предполагам, сте видели по какъв начин завърши моят мач през днешния ден - напуснах корта със сълзи на очи, куцукайки.



Ние сме състезатели, трениращи интензивно, и поставяме много труд, въпросът ми е докога ще позволяваме да се подиграват с нашия труд, нашата отдаденост към спорта и най-много нашето здраве? Докога ще разрешаваме на Българската федерация по тенис да ни дава покъртителни условия за игра? Трябваше ли през днешния ден моят мач, който, дръзвам да настоявам, беше първокласен, да бъде негоден по този метод и аз да лежа на корта на 1 градус и да рева от болежка? Моля ви всички, които ме познавате, подкрепете ме и желая да бъдем единни, време е да излезем задружни и да си кажем истината! Никога не съм бил отпадък в тенис средите, само че това тук е върхът на сладоледа! Единственото, което би трябвало да извършите, е да подадете тъжба за ши*ания шампионат, а другото аз съм си провел и ще видите доста скоро! ", приключи Димитров.

Още един български тенисист в лицето на Симеон Терзиев също се оплака от изискванията в Благоевград, присъединявайки се към думите на своя съотечественик: " Държавно състезание по тенис за мъже и дами - безусловно покъртителни условия за игра. Като хора, които сме отдали целия си живот на обичания ни спорт, считам, че по никакъв метод не заслужаваме да играем на такава температура (1 градус), потресаващо отношение и условия за игра! ".



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР