През настоящата седмица народните представители ще гласуват на първо четене

...
През настоящата седмица народните представители ще гласуват на първо четене
Коментари Харесай

Филмовата индустрия и местното самоуправление във фокуса на парламента днес

През актуалната седмица народните представители ще гласоподават на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО, ще проведат блиц и парламентарен надзор в поредни дни и ще вършат рокади в непрекъснатите комисии към Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Народните представители ще гласоподават планове на решения за промени в непрекъснати комисии. Те са импортирани от Десислава Атанасова, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Депутатите ще проведат първо гласоподаване на Законопроект за изменение на Закона за филмовата промишленост, както и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили.

Народните представители ще проведат и второ гласоподаване на измененията в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, както и второ гласоподаване на измененията в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата.

Депутатите ще гласоподават и Законопроект за одобрение на Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, както и ще проведат първо гласоподаване на промени в Закона за висшето обучение.

В четвъртък от 11:00 часа депутатите ще проведат блиц надзор, само че също така парламентарен надзор ще се организира и в петък.

В петък народните представители ще проведат първо гласоподаване на Законопроект за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година, импортиран от Министерски съвет, както и първи гласоподаване на Законопроект за държавното публично обезпечаване за 2024 година, импортиран от Министерски съвет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР