През настоящата седмица като топ тема в публичното пространство се

...
През настоящата седмица като топ тема в публичното пространство се
Коментари Харесай

Възраждане с позиция за спортната зала в Стара Загора

" През актуалната седмица като топ тематика в общественото пространство се очерта при състезанието за планиране на многофункционална спортна зала „ Арена Стара Загора “. В напъните си за излизане от обстановката, общинска администрация (волно или неволно) сътвори спор в посока дали въобще да бъде осъществена зала и в случай че да, с колко места да бъде тя.
Ние от Възраждане считаме, че виновните управнически дейности не би трябвало да се въздействат от страсти, на каквито бяхме очевидци през седмицата, и които позволиха всяването на безпокойствие в спортната колегия и отклониха вниманието на обществеността от същинските пропуски и опасности, които би следвало да са обект на разисквания.
 Конфликт на ползи в спортната зала за 24 млн лева в Стара Загора, откри Комисия за защита на конкуренцията Конфликт на ползи в спортната зала за 24 млн лева в Стара Загора, откри Комисия за защита на конкуренцията
Комисията за защита на конкуренцията откри спор на ползи сред членове на конкурсно жури и победител в конкуренция за абстрактен прочие..
Използвайки продължаващия фокус върху тематиката, ние държим да повторим нашите опасения и да обърнем внимание към някои нужни дейности, пишат в послание до медиите от партията и се стопират на това, което би трябвало да се направи съгласно тях.
" 1. Необходимо е Общинска администрация да даде на Общински съвет документална аргументация, съдържаща калкулации, бизнес проект, съглашения за идни събития, предварителни контракти и други нужни данни, с които съветниците, а и жителите на Стара Загора да бъдат уверени, че администрацията е наясно с дейностите си, решила е вярно опциите си и ще отбрани ползите на жителите си. Да бъде дадена изясненост кой и по какъв начин ще ръководи залата.
2. Важно е Община Стара Загора да подписа съглашение за остатъка от 10 млн. лева, с които страната би трябвало да обезпечи построяването на залата с планирана стойност 25 млн. лева
Напомняме, че все още Община Стара Загора има стихотворец дълготраен общински дълг от 10 млн. лева, чийто период (по предложение на кмета) Общински съвет през днешния ден би трябвало да одобри за удължение с 15 месеца, а точно крайната дата от 25.12.2022 година да стане 25.03.2024 година.
За тази смяна, несъмнено, има учредения. Но и е задоволителна причина да се търсят гаранции за това, че общината е предпазена от риска да се наложи да дофинансира залата, поради изявление на министър-председателят Борисов пред старозагорски медии от 28.12.2019 година и поради това, че досега по сметките на община Стара Загора има преведени 14.5 млн. лв..
 Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора - липсва ли значима информация? Проектът за многофункционална спортна зала в Стара Загора - липсва ли значима информация?
" Обект от първостепенно значение ли е „ Многофункционална спортна зала Стара Загора “, която ще бъде построена за 24 млн лева?...
Вследствие на породилите се съмнения в общинска администрация към взетите им досега решения по повод мащаба на залата, призоваваме ги да подходят невъзмутимо в този миг и да реагират професионално. Ние ги поддържаме в желанието им за още един спор по тематиката, поради променената конюнктура в страната, с цел да бъде взето най-хубавото решение за града ни.
В умозаключение. По отношение на позиция на Възраждане – Стара Загора за статута на залата, то тя е ясна. Категорично “ към сегашния миг на сериозна икономическа конюнктура и поради, че нито един човек в страната към днешна дата не може да каже по кое време ще приключат изключителните условия, в които се намираме.
Обект от първостепенно значение в сегашния миг биха били лечебни заведения и други здравни заведения.
По тази причина приветстваме, че кметът се съобрази със мнението ни от събота и отдръпна точката от дневния ред на съвета, предлагаща спортната зала за обект от първостепенно значение.
Припомняме, че партия Възраждане първа сложи въпроса дали липсва значима информация за спортната зала. Какво породи подозрения им.
 Премиерът огледа терена, на който ще се построява многофункционална зала в Стара Загора  Премиерът огледа терена, на който ще се построява многофункционална зала в Стара Загора 
Правителството към този момент е превело 4,5 милиона лв. за проектирането на многофункционална зала в Стара Загора. Днес министър председателят Бойко Борисов...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР